Relining i hela Skåne

Över 10 års erfarenhet inom relining och avloppsunderhåll

Vi är certifierade av Sacpro som är nordens största leverantör av tillbehör för relining. Våra installationer utförs via ”Sacpipe Connection System” som är ett komplett skarvfritt system. Materialet är noga testat och godkänt samt har en hållbarhet på över 50 år.

Hur går det till?

Innan en relining utförs måste en noggrann inspektion göras för att fastställa skadans placering och omfattning. Det gör vi med hjälp av en filminspektion. Därefter måste röret rengöras för att avlägsna smuts och beläggningar. 

Den så kallade strumpan vrängs på plats i det gamla avloppsröret med tryckluft. Fodret expanderar och klarar flera dimissions övergångar. Efter härdning har ett nytt självbärande rör installerats och eventuella sprickor eller hål är numera täta igen.

Efter utfört arbete sparas film och egenkontroller som kunden använder som garanti och vi får spårbarhet på materialet och produkterna.

Kontakta oss för relining i Kristianstad, Lund, Malmö, Helsingborg eller övriga Skåne. 

Reliningsfoder - Kristianstad & Lund

För ett komplett skarvfritt avloppssystem installeras ett invändigt
grenfoder på alla tillkommande grenledningar.

Fördelar med relining

Med vår relining skapas ett nytt skarvfritt system där man slipper bila fram gamla rör och byta ut. Man använder alltså de gamla rören som en gjutform. Oftast tar arbetet endast några få dagar och boende kan bo kvar under arbetets gång. Vi utför relining i hela Skåne!

Den främsta fördelen med relining gentemot traditionellt stambyte är framförallt priset och bekvämligheten för de boende. Man brukar räkna med en fjärdedel av kostnaden samt att boende kan bo kvar under hela installationen.

Reliningsteknik AB är medlem i BRiF (Branschföreningen Relining i Fastigheter).

BRiF 3Q ställer krav på certifiering och utbildning av installatörer inom reliningsbranschen, rutiner för kvalitetskontroll och hur arbetsprocessen dokumenteras.
Certifiering genomförs av RISE årligen.

Läs mer om BRiF och deras arbete genom att klicka på länken nedan. 

Reliningtjänster i Skåne

Vi har vårt kontor i Kristianstad, men tar oss an projekt i Lund, Malmö, Helsingborg och resten av Skåne.  Ta kontakt via formuläret nedan så hör vi av oss! Annars är du alltid välkommen att maila eller ringa!